Home » kabeltelevisie » Eindelijk digitale kabel i.d. achterhoek

Eindelijk digitale kabel i.d. achterhoek

Categorieën

Archieven

Advertenties

Eindelijk, het is zover. UPC gaat digitale televisie/radio aanbieden in de Achterhoek en de Betuwe. Medio mei zal deze dienst, die men “UPC Digitale TV Riant” gaat noemen, van start gaan. Om dit mogelijk te maken, o.a. in de gemeente Brummen, is een herindeling van het huidige analoge pakket noodzakelijk. De meeste zenders zullen een andere frequentie krijgen. Voor meer info omtrent deze nieuwe dienst, zie http://www.upc.nl/riant/. Vooralsnog is ‘riant’ alleen beschikbaar in Achterhoek en Betuwe. Met zo’n 80 zenders wijkt deze af van de andere diensten van UPC, namelijk het Starter pakket (50 zenders) en het Royaal pakket (90 zenders). Bij Riant kunnen verder ook Film1, Sport1, Eredivisie live en een HD-pakket worden toegevoegd. Zonder deze toevoegingen kost het Riant pakket x80 7,50 per maand bovenop het standaard kabeltarief van € 16,70.

Riant wordt de komende maanden gefaseerd ingevoerd. De gemeente Brummen is in mei het eerste aan de beurt. Ook wat betreft de wijziging van de analoge kanalen; die zullen op 27 april al wijzigen. Ook die nieuwe indeling vind je hier: http://www.upc.nl/riant/ (ook de fm-frequenties van de kabelradio zullen veranderen)

Omdat digitale TV tot heden nog niet beschikbaar was op de Achterhoekse kabel zijn velen al omgeschakeld naar schotel en Digitenne. Alleen al in Brummen zijn zo’n 500 Digitenne aansluitingen momenteel. Voor UPC zal het dus zeker een inhaalslag gaan worden. Maar niet iedereen zal weer terug gaan naar de kabel, het is toch de duurste oplossing voor digitale televisie. Zeker met UPC. € 24,20 tegen Digitenne bijvoorbeeld € 7,50 (wel minder zenders). Hoewel de Digitenne kijkers in de Achterhoek, bv gem. Brummen, ook over een aantal Duitse zenders kunnen beschikken w.o. ARD, ZDF, NDR, WDR, SWR, RTL en Arte.

Het is de redactie van deze weblog niet bekend of dan ook internet en telefonie via de kabel mogelijk worden in deze gebieden.

Dit bericht is nabewerkt op 22 april om 15:23 uur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: