Home » Nieuws » Enige tekortkomingen motorola 1963 van ITV van KPN

Enige tekortkomingen motorola 1963 van ITV van KPN

Categorieën

Archieven

Advertenties

LET OP! DIT BERICHT IS UIT 2011 !!

(bericht bewerkt: 25-4-2011, 13:18)
Ik heb het nu sinds afgelopen vrijdag en constateer de volgende punten tot nu toe. (punt 1 alleen voor de versie met HD-recorder: motorola vip 1963)

 1. In de gebruiksaanwijzing wordt wél gesproken over dagelijkse en wekelijkse opnamen programmeren. In het menu op het plaatje staat het ook afgebeeld. Echter, het menu op de machine geeft die optie niét. Je moet dus elke week opnieuw programmeren. Een dagelijks programma….. ik moet er niet aan denken dat steeds op te nemen.
  Gelukkig heb ik nog een digitenne tuner met daaraan een dvd/hd-recorder gekoppeld. Die maakt gelukkig wel dagelijkse/wekelijkse opnamen via de timer.
 2. In de gebruiksaanwijzing staat de optie om per live voetbalwedstrijd te kijken/betalen. Ook dit is in het menu op het apparaat niet (meer?) terug te vinden.

Wat mij betreft mag kpn met een software-update het mogelijk maken om repeterende timer-opnamen mogelijk te maken. Dat live voetbal, ach, er is genoeg voetbal voor mij op de gewone zenders.

 • Oh ja, het is wel jammer dat HD opnemen niet mogelijk is. Was wel leuk geweest. Ook is het, i.v.m. de bandbreedte, niet mogelijk tijdens het opnemen van een (SD) zender naar een HD kanaal te kijken. Je dient dan voor de SD versie te kiezen.

Eerder genoemde dvd/hdd-recorder staat overigens óók verbonden met de 1963. Dit biedt aardige mogelijkheden als het opnemen van een programma dat je kijkt via Programma gemist. Want ook dat kan niet met de recorder van de 1963 zélf. Het is uiteraard ook mogelijk om programma's die opgenomen zijn op de 1963 over te spelen naar (de HD van) een dvd-recorder. Dat gaat met een scartkabel. Zodat je ze, indien gewenst, op een dvd-tje kunt zetten. Op de dvd-recorder kun je alleen opnemen waar je naar kijkt. Met de in de 1963 ingebouwde recorder kun je wel een ander kanaal (alleen SD) opnemen dan waar je naar kijkt. Ikzelf heb dus ook een digitenne tuner aangesloten op de dvd/hd-recorder. Dan kan ik daarop onafhankelijk van de Motorola 1963 opnemen.

Overigens heeft opnemen vaak NIET VEEL ZIN. Er zit tenslotte Programma gemist op hè! (Programma gemist bevat uitsluitend Ned. programma's van PO, SBS-zenders en RTL-zenders, via I-TV. I.v.m. rechten voor VOD ook niet alles)

Zie ook dit forumtopic.

Sommige HD zenders hebben een andere programmering dan hun SD zusjes. Zoals Discovery HD Showcase en Animal Planet HD. Ik kan daar echter geen fatsoenlijke programmering van vinden. Weet iemand of deze zenders ook in e.o.a. (liefst papieren gids) vermeld worden? Ik kan wel kijken via de EPG, maar dat vind ik met al het geblader reuze omslachtig.

Advertenties

6 reacties

 1. Peter schreef:

  Ik heb dus die 1963 via KPN, waarvan XS4ALL een volle dochteronderneming is. En die werkt als bovenbeschreven. Je kunt een SD kanaal opnemen terwijl je naar een ander SD kanaal kijkt. HD kijken terwijl je opneemt, in SD, kan niet. Heeft met bandbreedte te maken, denk ik.

  Sluit je je dvd-recorder aan dan kun je daarmee alleen opnemen wat op dat moment wordt weergegeven op de motorola. Handigst is dus, zeker als je het op dvd wilt zetten, eerst opnemen op de motorola, zodat je tegelijkertijd iets anders kunt zien. Dan bv ’s nachts overspelen van de motorola-recorder naar je dvd-recorder.

 2. Jan-WIllem schreef:

  Ik overweeg om via XS4all digitale tv te nemen, daar krijg je een Motorola VIP 1963 in bruikleen bij. Heb eerder bij UPC gexefnformeerd, daar kun je op de digitale ontvanger alleen programma’s opnemen waar je naar kijkt en dat heeft weinig zin.
  Weet iemand of dat met deze Motorola VIP 1963 ook zo is en/of dat ik tegelijk mijn dvd-recorder kan aansluiten en werkt deze dan nog zoals nu. Dus programmeren van dagelijks en wekelijks, opnemen en tegelijk kijken naar een andere zender?

 3. Remco schreef:

  Ik heb deze settopbox ook sinds een paar weken via tweak.nl fiber in huis.

  Ook hier ontbreekt de herhaalde opname mogelijkheid, terwijl dit duidelijk in de bijgeleverde en online handleiding vermeld staat. Ik heb hierover contact gehad met tweak en deze vertelde mij dat er een update aan gaat komen waar het dan wel in zit, allen ze weten niet wanneer. Ik had (SD) TV via UPC en hoewel de remote een waardeloos ding is, heeft die DVR geweldige opname mogelijkheden. 1x op opname klikken voor een serie op Discovery, of zo en er wordt automatisch gevraagd of ik deze aflevering of ALLE afleveringen wil opnemen. En hij is zo slim dat je nooit dubbele opnamen krijgt. Supper. Allen ik ben overgeschakeld naar Tweak omdat er o.a. iets vergelijkbaars in zou zitten en ik veel sneller internet heb.

  Ik heb er al een beetje spijt van. Maar ik hou hoop dat er verbetering komt.

  Ook jammer dat de USB is afgesloten, en ook dat je niet kan inloggen op de settopbox. Dat kan bij sommige andere wel.

  Ik zal het dus af moeten wachten.

  Overigens gingen er wel meer dingen niet helemala lekker bij Tweak in Almere. Maar dan ben ik voolopig nog niet klaar met schrijven.

 4. Franske schreef:

  Wel ik heb de VIP 1963 van KPN nu mei 2011. Bij de fabrikant MOTOROLA heb ik gelezen dat het OS Linux versie 2.6 is en er een Webkit bij geleverd wordt om te internetten. Je kunt VIP1963 volgens MOTOROLA integreren in je eigen home-netwerk(LAN/WiFi) met de andere labtop/PC’s.
  Volgens mij gaat KPN, zoals ik al zo vaak hebben meegemaakt de laatste jaren, weer zijn eigen weg. KPN heeft zijn eigen applicatie ontwikkeld welke in het 64Mb flash geheugen wordt ingeladen. Ook de twee USB poorten aan de achterzijde van de VIP1963 zijn nu vergrendeld. JE BENT DUS ALTIJD VAN DE VISIE EN ONTWIKKELINGEN BIJ KPN AFHANKELIJK. Aangezien KPN geen gerommel/gedonder wilt hebben over kopie rechten etc in hun gratis ter beschikking gestelde apparatuur is alles keurig afgeschermd.

 5. Peter (Medianieuws) schreef:

  Ik bedoelde dat ITV uitsluitend Nederlandse programma’s bevat in uitzending gemist. Geen buitenlandse series. Ook van SBS en RTL zenders. Sommige programma’s jammer genoeg niet, zoals Van der Vorst ziet sterren. Zal wel met rechten te maken hebben.

 6. Sven schreef:

  iTV biedt ook SBS en RTL aan met Uitzending Gemist, je hebt dan wel een Pluspakket nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: