Home » Nieuws » Astra stopt met analoge doorgifte

Astra stopt met analoge doorgifte

Categorieën

Archieven

Advertenties

Per 30 april 2012 stopt satelliet-exploiteur Astra met de doorgifte van alle overgebleven analoge zenders. Ook CNN zal daarna niet meer analoog via de satelliet te krijgen zijn. Het betreft nog 40 Duitse en 1 Engelstalige zender (CNN). V.a. 1 mei 2012 heeft u dan niets meer aan uw analoge satelliettuner. Alle zenders worden dan uitsluitend digitaal doorgegeven. Want wat ook op de kabel geldt, geld ook voor de satelliet. I.p.v. 1 zender analoog kunnen dan 4 tot 6 zenders SD uitgezonden worden. Of 3 HD zenders. En dat scheelt een hap geld en natuurlijk ruimte. Direct op 1 mei 2012 zullen ook enkele als Duitsland 3 bekend staande zenders via de transponder in HD gaan uitzenden. Er zijn al jaren geen Nederlandse zenders meer analoog op de satelliet.

Meer info over de stopzetting van analoge doorgifte op www.ses-astra.com. Zie ook deze Duitstalige site.

Klik hier voor overzicht van de huidige analoge zenders via Astra.

Duitse kabelbedrijven hebben dus nog 1 jaar de tijd om om te schakelen naar ontvangst van digitaal, en apparatuur voor het omzetten naar analoog. Want veel zenders worden/werden nog steeds analoog opgevangen en dan gewoon analoog op de kabel gezet. De kabelaars zullen nu dus extra apparatuur moeten gaan inzetten om de betreffende zenders alsnog analoog aan hun abonnees aan te kunnen bieden. Dit had natúúrlijk allang gebeurd kunnen zijn, maar ja…….. de Duitse kabelaars zitten een beetje met de kosten. Ze moeten investeren in zenders die, inmiddels ook allang digitaal, FTA via de satelliet en dvb-t te ontvangen zijn. Kabel in Duitsland is dus wel een ander ‘verhaal’ dan in Nederland. Overigens is Nederland bij mijn weten het enige land ter wereld waar de burgers moeten betalen, via kabel, ether danwel satelliet, voor de ontvangst van commerciële zenders. Die geacht worden hun eigen broek op te houden, toch? Via de ether op de FM zijn wel wat commerciële RADIO-zenders zonder extra kosten te ontvangen, maar daar blijft het bij ons dan ook bij. Overigens betalen de commerciëlen forse bedragen aan de distributeurs voor doorgifte.

Alleen de PUBLIEKE OMROEP wordt FTA doorgegeven via dvb-t (Digitenne is het deel met de commerciële zenders met abonnement), dit wordt momenteel uit de omroeppot betaald. Ook is de publieke zonder extra kosten via de satelliet te krijgen, je hebt dan wel een kaart van Canaldigitaal nodig. Dat kost dan verder niks extra, tenzij je weer de commerciëlen erbij wilt natuurlijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: