Home » Nieuws » Integratie landelijke en regionale omroep

Integratie landelijke en regionale omroep

Categorieën

Archieven

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Advertenties

Minister Marja van Bijsterveldt heeft de omroepen gevraagd binnen een half jaar met voorstellen hieromtrent te komen. Nu is het nog zo dat landelijk op 3 netten hetzelfde wordt uitgezonden en regionaal via een apart net. De minister lijkt de intentie te hebben de regionale omroepen te integreren op Nederland 3. Het kan dan dus zijn dat iemand in Noord-holland via “3” een ander programma ziet dan iemand die in Utrecht kijkt. Kennelijk wil Van Bijsterveldt het 4-de regionale net geheel laten vervallen met deze contructie. Ook weer een besparingsmaatregel van de regering op de publieke omroep.

Een dergelijk systeem is al jaren via de BBC. Na het landelijke nieuws zenden de regionalen hun nieuwsprogramma uit in hun regio via BBC 1. In Nederland kijken we naar de “Londen”-versie van BBC 1.

Ook Duitsland kent al sinds jaar en dag een dergelijke contructie via de WDR. Ook daar zitten regionale uitzendingen in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: