Home » Geen categorie » NL-Alert 12 november van start

NL-Alert 12 november van start

Categorieën

Archieven

Advertenties

NL-Alert is een toevoeging op het landelijke sirenenet. Voordeel van NL-Alert is dat de overheid een tekst verstuurt waarin staat wat er aan de hand is, bij alleen de sirene weet je dat niet. De berichten kun je ontvangen op je ingeschakelde mobiele telefoon, indien je die daarop instelt. Uitzetten van de INFODIENST kan natuurlijk altijd weer.
De berichten worden per GEBIED uitgezonden, ongeacht de telefoons die zich daarin bevinden. Je telefoonnummer is niet bekend. Uiteraard zijn de berichten gratis. Het is ook niet belangrijk welke provider je hebt. Alle (ingestelde) telefoons in het gebied ontvangen het bericht. NL-Alert werkt ook als het mobiele netwerk plat ligt.

Met een geschikt toestel kun je dan de waarschuwingen ontvangen bij rampen of andere ernstige situaties. In de meeste gevallen moet je je telefoon nog wel handmatig (!) instellen om de alerts te kunnen ontvangen. Ze worden namelijk per gebied uitgezonden en niet naar de bewuste aansluitingen. Het bericht verschijnt direct op de display van je telefoon.
Gerelateerde links:
De website Nederlandveilig.nl, meer uitleg over NL-Alert en hier nog een directe link naar de pagina voor de instelhulp.

Voor het instellen van de NOKIA 2700c, die niet in het overzicht staat, selecteer je bv. de NOKIA 2330 classic. Dat werkt hetzelfde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: