Home » Analoog FM en TV » Analoge tv steeds meer onder druk

Analoge tv steeds meer onder druk

Categorieën

Archieven

Advertenties

Er kijken steeds minder mensen via het toestel in de woonkamer nog naar analoge zenders. Ook het toestel in de slaapkamer is steeds vaker voorzien van digitale ontvangst. De reden hiervoor is dat er steeds meer televisies in huis staan die zelf een digitale ontvanger hebben. Hierdoor verhuist ook steeds vaker het oude toestel met losse ontvanger naar de slaapkamer als er voor de woonkamer een nieuw toestel aangeschaft wordt i.c.m. een CI+ module/smartcard.

Er komt natuurlijk een dag dat de kabelaars uit financieel oogpunt wel moeten stoppen met doorgifte van analoge zenders. Die doorgifte is best prijzig als je bedenkt dat er via 1 kanaal veel meer zenders digitaal en ook nog eens in een betere (beeld)kwaliteit doorgegeven kunnen worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: