Home » Nieuws » Gaat topsalaris ceo Ziggo bedrijf klanten kosten?

Gaat topsalaris ceo Ziggo bedrijf klanten kosten?

Categorieën

Archieven

Advertenties

Er is nogal wat onrust ontstaan over het salaris van de ceo van Ziggo. De hoogste baas, Bernard Dijkhuizen, heeft over het vorige jaar een bedrag mogen bijschrijven van … € 15,7 miljoen. Terwijl medewerkers van Ziggo ook dit jaar wegens de crisis niet of nauwelijks in salaris zijn gestegen, vangt hun baas ruim een miljoen meer dan een jaar eerder. Een groot deel van het salaris ontving Dijkhuizen in de vorm van een riant aandelenpakket.

In de politiek is hier rumoer over ontstaan. Roemer van de SP vindt het moreel onjuist dat topmannen zulke salarissen verdienen. Mede door het gegraai in de top bij banken is het wereldwijd nog steeds crisis te noemen.

Roemer stelt in WNL dat zelfregulering duidelijk zelfs in deze economische tijden niet werkt. Hij hoopt op ‘druk uit de samenleving’. Dat kan een verkapte oproep zijn je Ziggo aansluiting dus maar op te zeggen. Maar dan ga je naar een ander bedrijf met óók weer een goed verdienende top…

Ook FNV-voorzitter Ton Heertz is absoluut niet blij met de loonontwikkeling aan de top. Werknemers staan al 3 jaar op nul of gaan juist omlaag in salaris. Dit geldt ook voor diegenen die werkloos zijn of worden. Heertz weet niet of hij nog langer kan uitleggen dat loonmatiging nodig is. Hij pleit ervoor dat ook de top in de bedrijven het goede voorbeeld blijven geven. Zij blijven alsnog voldoende verdienen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: