Home » Analoog FM en TV » Analoge kijkers Ziggo snijden zichzelf qua aanbod

Analoge kijkers Ziggo snijden zichzelf qua aanbod

Categorieën

Archieven

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Advertenties

Kijkers die nog steeds alleen analoog kijken via Ziggo snijden zichzelf behoorlijk in de vingers … eh het aanbod ten aanzien van het aantal te bekijken zenders. Immers, als je het digitale TV Standaard pakket afneemt betaal je nog steeds € 17,75 per maand. Maar dan heb je wél 60 tv-zenders waaronder 16 in HD kwaliteit. Dat zijn Ned. 1 t/m 3, RTL 4,5,7 en 8, SBS 6, NET 5, Veronica, Comedy Central, Discovery Ch., Nat. geographic, Eén, Canvas en Eurosport.

De investering is eenmalig. Je hoeft alleen een digitale ontvanger te kopen en een smartcard van Ziggo. Voor alleen SD (je krijgt dan de 16 genoemde zenders in SD kwaliteit) kost dat ca. € 90 totaal. Wil je HD kijken dan kost de ontvanger zo tussen €150 en €300 afhankelijk van type/model/mogelijkheden. Heeft u een tv met een ingebouwde ontvanger dan schaft u een CI module (voor Ziggo) aan en een Ziggo-smartcard. Op zo’n tv is het zonde om analoog te (blijven) kijken. Op de Ziggo site kunt u daar informatie over vinden.

Nog even dit, digitale tv is met IEDER toestel mogelijk zolang er een scart aansluiting op zit. Dus ook met een ‘ouderwetse’ tv met een scherm in de verhouding 4:3 is digitale tv mogelijk met een extra SD kwaliteit ontvanger. Een duurdere HD ontvanger is bij een beeldbuis (4:3 en 16:9) natuurlijk niet van toepassing. Wel bij een LCD of Plasma televisie. Die hebben ook vaak een of meer hdmi aansluitingen voor een hoogwaardige (HD) verbinding. Of een eigen digitale tuner zoals hier al eerder vermeld.

UPC

Ook UPC heeft een digitaal basispakket voor het ‘normale’ kabeltarief. Hier is alleen een ontvanger voor nodig, dan kunt u de zenders zo instellen. Dat zijn er 30 inclusief (bij HD) Ned. 1,2, en 3 in HD. Zie daarvoor deze eerdere artikelen.
Ongecodeerd basispakket bij UPC
TV instellen op standaard digitaal pakket van UPC

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: