Home » Breedbeeld, HD en 3D » 2D en 3D tegelijk kijken door nieuwe techniek

2D en 3D tegelijk kijken door nieuwe techniek

Categorieën

Archieven

Advertenties

Een nieuwe techniek maakt het mogelijk om 2D beelden en 3D beelden tegelijkertijd te kijken, meldt de Belgische website De Morgen. Voor de 3D beelden is dan nog steeds de bril nodig. De 2D kijkers zien alleen het beeld dat normaal voor het linker oog bedoeld is. Onderdeel van de techniek is dat het beeld voor het rechter oog geen dubbel beeld voor de 2d kijkers oplevert omdat dat onzichtbaar wordt gemaakt door het ook negatief te tonen.

Overigens zijn huidige 3D-televisies niet geschikt voor deze techniek.

In de bioscoop zou deze techniek handig zijn. Bezoekers die geen (extra) bril op willen of de film niet in 3D willen zien zetten de bril gewoon niet op, ze zien de film dan in 2D.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: