Home » Nieuws » J.J. Cale overleden

J.J. Cale overleden

Categorieën

Archieven

Advertenties

De zanger en liedjesschrijver J.J. Cale (John Weldon Cale) is overleden op 74-jarige leeftijd. Hij stierf aan de gevolgen van een hartaanval. Hij was daarvoor in een ziekenhuis in Californië opgenomen.

De naam J.J. kreeg hij van een bevriende nachtclubeigenaar. Die verdubbelde de voorletter om verwarring met John Cale van de Velvet underground te voorkomen. Het had net zo goed J.W. kunnen zijn. Maar de letter W bekt niet zo lekker in het Engels: double U (dit spreek je uit als doubbel joe).

Behalve voor zichzelf schreef hij ook nummers voor anderen. Voor Eric Clapton schreef hij de hits Cocaïne en After midnight.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: