Home » Nieuws » NPO legt nieuwe namen tv en radio-zenders vast

NPO legt nieuwe namen tv en radio-zenders vast

Categorieën

Archieven

Advertenties

De Nederlandse Publieke Omroep heeft de nieuwe zendernamen vastgelegd bij het Europees Merkenbureau. Voor de tv-zenders is dat dus NPO 1, NPO 2 en NPO 3. De radiozenders worden NPO radio 1 tot en met 6; 3 FM wordt NPO 3 FM. FunX gaat FunX NPO genoemd worden. Ook op internet wordt het NPO via de link npo.nl. Deze is onlangs al in gebruik genomen.

Hiermee hoopt de Omroep een duidelijker en meer onderscheiden naam te gaan voeren dan nu het geval is. NPO wordt een alround ‘merk’ net als Apple, Google en Youtube.

Wanneer de nieuwe zendernamen doorgevoerd gaan worden is nog niet duidelijk. Maar aangenomen mag worden dat dat met het nieuwe tv- en radioseizoen van af begin september dan wel zal gebeuren.

Een heel klein beetje vreemd en ook wel jammer blijft de beslissing van de Publieke wel. Deze zendernamen zijn tenslotte al héél lang vastgeroest in ons publiek geheugen. Nederland 1 bestaat zelfs al 62 jaar dit jaar !

Ik kan nog de verandering van de radiozenders herinneren in de jaren zeventig. Die wijzigden toen van Hilversum 1 tot en met 4 naar Radio 1 tot en met 4. De zenders 5 en 6 hadden we toen nog niet. Later werd Radio 3 omgedoopt naar 3 FM. Daardoor werd het m.i. wel wat verwarrender met Radio 1, Radio 2, 3 FM, Radio 4. En dan heb ik het nog niet over Radio 5 Nostalgia overdag op werkdagen en Radio 5 Avond en Weekend (…). En “Radio 6 Soul & Jazz”.

Op radio is het allemaal wat rommelig geworden. Maar de televisie met Nederland 1,2 en 3, tja dat heeft geen wijziging nodig in mijn ogen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: