Home » Algemeen » Ziggo uitzendnorm: ‘Bijna HD’.

Ziggo uitzendnorm: ‘Bijna HD’.

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Categorieën

Archieven

Advertenties

Ziggo noemt haar SD streams ‘bijna HD’. Dit naar aanleiding van de discussie dat Ziggo relatief niet zoveel HD zenders aanbiedt. Met ‘bijna HD’ bedoelt de kabelaar dat hun SD streams vrijwel net zo goed zijn als de HD streams van anderen (hierbij wijst men zonder het te zeggen naar KPN).

Nu klopt het dat bij KPN de HD streams rond de 8 MB liggen, tegen de kabelaars zo’n 12 MB. Maar die KPN HD streams zijn nog altijd móóier dan de SD van Ziggo hoor (kan het vergelijken).

De KPN streams zijn echter wel 720p (Ned. 1,2,3 bv) of 1080i (Discovery o.a.) volgens HD norm. Die streams waar de woordvoerder op doelt zijn 576i. Met de hoge bandbreedte misschien een heel mooi beeld maar volgens internationale afspraken is 576i geen HD.

Ziggo gaat zich er niet uit lullen dat ze relatief weinig HD hebben.

Nog even dit:
“Bijna HD” en SD+ zijn géén normen. Ze bestaan feitelijk niet. Deze zijn verzonnen om de consument eigenlijk lekker te maken voor iets dat het niet is. Van SD+ wordt gesproken over een SD-programma via een HD-zendkanaal. Met de + wordt dan gesuggereerd dan het beeld beter is dan ‘gewoon SD’. Dit is echter niet het geval.SD via een HD kanaal blijft SD !!

Lees het hele artikel op mediamagazine.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: