Home » Algemeen » Te bizar; betalen voor parkeerplaats maar geen auto

Te bizar; betalen voor parkeerplaats maar geen auto

Categorieën

Archieven

Advertenties

Tja, het is eigenlijk geen onderwerp voor deze site, maar dit is té bizar.

De bewoners van de nieuwe woonwijk Randenbroek zuid in Amersfoort zijn verplicht om een parkeerplaats voor een auto bij hun appartement te huren. Het gaat hier voornamelijk om huurders die niet eens het budget hebben om een auto te kopen of te onderhouden. Maar ze zitten voor € 37,50 per maand (!) wel met een parkeerplaats. Zonder parkeerplaats kan het huurcontract niet getekend, men zit er dus aan vast. Veel van de huurders hebben een laag inkomen of uitkering; de woningen vallen onder de sociale huur. En € 37,50 per maand is wel € 450 Euri’s die ‘door de plee’ gaan per jaar. Als je bovendien met dát inkomensniveau dat bedrag per jaar extra moet betalen heb je al helemáál geen financiële ruimte meer voor een auto !!

Groenlinks in de gemeente is het met de (meeste) bewoners eens dat dit eigenlijk een onjuiste situatie is. Maar het is grond van de verhuurder De Alliantie. En die verhaalt de kosten van aanleg van de parkeerplaatsen op de bewoners hoewel de meesten dus geen (eigen) auto bezitten. Doordat het ‘eigen grond’ is kan de gemeente feitelijk niet veel doen aan deze oneerlijke situatie.

De Alliantie moest ook parkeerplaatsen aanleggen in verband met een norm die vanuit de gemeente opgelegd was.

Ach met dit lekkere weer kunnen ze er in ieder geval een terrasje van maken, toch? Ten minste tot dat hier een oplossing voor is.

Advertenties

1 reactie

  1. s schreef:

    echt belachelijk. er was door de Allantie 1 jaar voor de oplevering van de woningen 1,95 euro parkeerkosten vastgesteld ..De nieuwe bewoners zijn 4 weken voor oplevering woning telefonisch op de hoogte gesteld over de nieuwe huurprijs parkeerplaats. 37,50 euro is de aanvang prijs voor de parkeerkosten en er zal jaarlijks een huursverhoging plaatsvinden comform wettelijke verhoging CBI. we hebben 1 jaar uitgekeken naar de verhuizing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: