Home » Algemeen » In 2017 alleen nog digitaal contact overheid

In 2017 alleen nog digitaal contact overheid

Categorieën

Archieven

Advertenties

Via Tros Radar vernam ik dat je in de nabije toekomst, dan hebben we het over 2017, alleen nog digitaal contact kunt hebben met overheidsinstanties om zaken te regelen. En dan bedoel ik niet de email, maar kille vraagstellingen via digitale formulieren. En daarop staan nou nooit de finesses van de zaak. Vaak zijn de vragen net even onbegrijpelijk of passen helemaal niet in jouw situatie. Bovendien wordt het dan nog zeer moeilijk om uiteindelijk contact met een menselijk persoon te krijgen om je situatie of probleem duidelijk te maken. Telefoonnummers gaan verdwijnen.

Overheidsinstanties waarover het dan gaat zijn gemeente, Rijk, U.W.V. e.d.

Hier komt verder nog bij dat je DigiD vervalt als je deze langer dan een jaar niet gebruikt. En zelfs in een ‘digitaal’ tijdperk kan dat zomaar ook voorkomen.

Als MENS wil ik graag menselijk contact kunnen hebben. Wat mij betreft ook per email, ook dat is per computer / internet, maar dan in ieder geval nog van mens tot mens.

Ik vind deze ontwikkeling heel zorgelijk. De maatschappij is al zo egoïstisch, solistisch en afstandelijk geworden.

Ik ken nog heel veel mensen die geen computer hebben en er ook niet mee overweg kunnen. En die leven nog in 2017. Hoe moet zo iemand zo iets ‘simpels’ als zijn (of haar) verhuizing opgeven? Of een uitkering regelen. Of nog complexere zaken?

Er blijven sowieso MENSEN werken bij de overheid, dus waarom zou het nu zo moeilijk zijn om, via een telefoonnummer, een mens (wat is dat voor geks…) te spreken te krijgen? Of aan een loket. Zaken als verhuizing, geboorteaangifte, toeslag of uitkering zijn dan vaak ook veel sneller en EFFECTIEVER te regelen. Email contact zou mijns inziens sowieso mogelijk moeten blijven.

Wat mij betreft hoeft dat plan van een DIGITALE OVERHEID helemaal NIET door te gaan. De samenleving is al KIL genoeg. Zo’n overheid staat veel te ver van de mensen af en dat wil niemand.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: