Home » Algemeen » Panasonic stopt met plasma tv’s

Panasonic stopt met plasma tv’s

Categorieën

Archieven

Advertenties

Panasonic heeft aangekondigd medio maart volgend jaar geheel te stoppen met de productie van plasma-televisies. Het bedrijf heeft dit jaar 88 miljoen minder omzet in televisies dan het jaar ervoor. Steeds meer mensen kiezen voor een LCD televisie. Vaak van concurrenten uit Zuid-Korea. Samsung is koploper, gevolgd door de eveneens Zuid-Koreaanse fabrikant LG. De drie grootste Japanse producenten Sony, Panasonic, Sharp, komen met een gezamenlijk marktaandeel van 20 procent wat in de achterhoede.

Panasonic draait al een tijdje verlies. De afgelopen twee jaar is dat maar liefst 11 miljard Euro. Men is bezig alle takken die verlies blijven draaien te sluiten of te verkopen.

Uitleg LCD (tegenwoordig met LED-verlichting) en Plasma.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: