Home » DAB+ » Publieke omroep nu op DAB+

Publieke omroep nu op DAB+

Categorieën

Archieven

Advertenties

Vanaf vandaag zendt ook de Nederlandse Publieke omroep uit op DAB+ in navolging van de commerciële zenders die medio september startten met de uitzendingen.

Vandaag zijn dientengevolge ook de oude DAB zenders uitgeschakeld. Via DAB was de NPO alleen in het westen van Nederland te ontvangen. DAB+ zal landelijk uitgerold gaan worden.

De ontvangst is nog niet landelijk. Het betreft op dit moment de randstad, Brabant en Gelderland. Via DAB+, ook wel Digital Radio+ genaamd, zendt de Publieke Omroep de volgende zenders uit: Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5 nostalgia / avond/weekend, Radio 6 soul & jazz, FunX (landelijke versie), 24nieuws en Top 2000.

DAB uit de lucht.

Met ingang van vandaag is door deze ingreep de oude norm DAB uit de lucht. Heeft u nog een radio die alleen deze norm, naast FM en MW, kan weergeven, dan kunt u met deze radio v.a. nu alleen FM en MW ontvangen. Voor de nieuwe norm dient u echt een radio met het DAB+ logo (met het plusje dus) te hebben. Deze zijn vanaf enkele tientjes te verkrijgen.

Meer informatie over de digitale radio-uitzendingen in Nederland vindt u op http://www.digitalradio.nl/ .

Advertenties

1 reactie

  1. […] moest even flink terug in de tijd zoeken, maar in Nederland is DAB al in oktober 2013 uitgezet ten behoeve van DAB+. Dat was eerst alleen de NPO, maar niet veel later ook de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: