Home » Kabel » Delta schiet Kabel Veendam te hulp

Delta schiet Kabel Veendam te hulp

Categorieën

Archieven

Advertenties

Sinds gisteren heeft Kabel Veendam last van een grote storing. Rond het middaguur vielen alle zenders uit en het internet werd heel traag.
Rond 20:00 uur schoot Delta haar collega te hulp door via een omweg signaal te leveren. Hierdoor kunnen abonnees van Kabel Veendam wel weer naar de meeste zenders kijken.

De oorzaak bleek een kabelbreuk van een glasvezelkabel op een bouwplaats.

Overigens zal de storing pas echt vanavond om tien uur verholpen zijn. Dan is de glasvezelkabel (met 48 aders!) weer gerepareerd. Dan wordt alles (tv,internet) weer het oude.

Update. Om 21:26 uur was de glasvezelverbinding hersteld meldt de site van Kabel Veendam. In de analoge doorgifte werken enkele radio- en tv-zenders nog niet. Die zullen weer toegevoegd gaan worden op donderdag.

Tijdens de afbouw van de noodvoorziening met Delta kunnen zich donderdag tevens korte onderbrekingen voordoen.

Ook zo’n 500 klanten van Telfort in de regio Groningen waren getroffen door de kabelbreuk. Die hadden geen tv-zenders en geen internet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: