Home » Breedbeeld, HD en 3D » Ook RTL nieuws voortaan in HD

Ook RTL nieuws voortaan in HD

Categorieën

Archieven

Advertenties

De studiopresentatie van RTL nieuws is voortaan ook in HD te zien. Ook, want sinds afgelopen week is ook Goede Tijden, Slechte Tijden in HD. Geen wazige gezichten meer. Want de SD kwaliteit van RTL nieuws was nóg slechter dan die van NOS nieuws. Het nieuwsprogramma van SBS, Hart van Nederland, is al sinds half januari 2011 in HD te zien. Het NOS nieuws laat nog op zich wachten met HD. Er wordt gepresenteerd van af een tijdelijke studio in de redactieruimte. En deze tijdelijke ruimte is voorzien van HD apparatuur.

Bij het nieuws van RTL zullen veel items nog wel in SD zijn, maar ook daar zal de kwaliteit beter van zijn met de nieuwe, tijdelijke, HD studio.

De ruimte waar tot vrijdag gepresenteerd werd, wordt helemaal opnieuw ingericht ook qua apparatuur. In een hoek daarvan zat ook EditieNL. Die studio is naar verwachting in maart volgend jaar klaar en helemaal HD.

Bron: eigen waarneming + info TotaalTV .

Advertenties

1 reactie

  1. […] heeft best lang geduurd voordat het nos journaal in hd ging uitzenden. Het rtl nieuws ging al in november 2013 over op HD, zij het toen nog in een tijdelijke ruimte. Een jaar later gingen de dagjournaals, tot […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: