Home » Televisie » NPO stopt met PDC signaal

NPO stopt met PDC signaal

Categorieën

Archieven

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Advertenties

De NPO gaat op 1 februari a.s. stoppen met het PDC signaal. Dat signaal wordt door analoge vhs-recorders en DVD/HDD-recorders gebruikt bij analoge tv-ontvangst.

Het systeem, voluit Program Delivery Control, zorgt er voor dat programma’s helemaal opgenomen worden. Ook als ze te laat beginnen of langer duren dan gepland, zoals live nog wel eens wil gebeuren. De zendereindregisseur is verantwoordelijk voor het uitsturen van het signaal. Dit zit verwerkt in Teletekst. Je kunt hem zichtbaar maken via pagina 222 (nos-teletekst).

Tegenwoordig zijn er niet veel vhs-recorder meer in gebruik. Bovendien kijkt nog maar 15 % analoog, via kabel, naar het ‘hoofd’toestel. Een groot deel daarvan heeft geen vhs-recorder meer.

Het pdc-signaal wordt alleen op Nederland 1, 2 en 3 uitgezonden. De commerciële omroepen zijn er nooit aan begonnen.

Videorecorders worden steeds minder gebruikt door toenemend gebruik van Video on demand diensten als Programma gemist. Digitale STB’s zijn veelal voorzien van hdd-opname mogelijkheden. Maar daar moet dan wel ouderwets extra tijd vóór en ná een programma ingesteld worden. Het wordt tijd dat digitale recorders wat dat betreft ook anders gaan werken. Maar dát zit er vooralsnog niet in. Want wat opnemen betreft is een tijdmarge mijns inziens nogal jaren ’70 / ’80.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: