Home » Televisie » NPO gestopt met PDC

NPO gestopt met PDC

Categorieën

Archieven

Advertenties

De NPO is gestopt met gebruik van het PDC signaal. Dit zorgde ervoor dat video- en hdd/dvd-recorders, aangesloten op het analoge signaal, een programma helemaal opnamen ook als het te vroeg of te laat begon of eindigde. Voornamelijk handig i.c.m. programmeren via Showview.
Vanaf nu zul je met je vhs- of hdd/dvd-recorder weer opnamemarges moeten instellen bij opnemen van Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3.

Ook teletekstpagina 222, nu/straks, is er niet meer. Die gaf de PDC informatie weer. Gelukkig kun je die informatie, wat er dus nu is en daarna, ook zien via de balk van je EPG bij digitale ontvangst.

Tip: bij de meeste recorders is het mogelijk in het menu standaard begin- en eindmarge in te stellen! Mijn advies: 5 minuten eerder laten starten en minimaal 15 minuten uitloop instellen.

De commerciële zenders hebben PDC nooit gebruikt.

Zie op deze site ook déze pagina.

Advertenties

1 reactie

  1. wijnand224 schreef:

    Tja, ik vroeg me al af waarom het afgelopen week steeds mis ging. Waarom vertelt niemand dit van te voren? Jammer, het werkte altijd goed op VRT en NPO. Nu kun je geen programma meer opnemen, alleen nog “wat tussen zo en zo laat op zender X wordt uitgezonden”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: