Home » Digitenne » Vlamingen hebben geen commerciële tv meer via dvb-t

Vlamingen hebben geen commerciële tv meer via dvb-t

Categorieën

Archieven

Advertenties

Telenet stopt met dvb-t. Het bedrijf heeft te weinig abonnementen om het lonend in de ether te houden. Dit betekent dat de Belgen alleen nog de VRT en RTBF via dvb-t, gratis, uit de lucht kunnen plukken.

Abonnees kunnen nog tot en met 31 maart via Telenet dvb-t naar de diverse zenders kijken, daarna alleen nog maar naar de Belgische publieke omroep. Het netwerk noemt men Teletenne en is vergelijkbaar met het Nederlandse Digitenne. Digitenne heet hier ook dat gedeelte met de zenders waarvoor men een abonnement dient te hebben. Het onderdeel met de publieke zenders (4 x tv, 8 x radio) heet gewoon dvb-t.

Teletenne maakt gebruik van de dvb-t2 uitzendtechniek. Desalniettemin biedt men minder zenders dan het Nederlandse Digitenne.

Een probleem met Teletenne was, en is, dat er allerlei Vlaamse commerciële zenders ontbreken. Zo zijn VTM, JIM, Vitaya en 2BE niet via Teletenne te krijgen.

Zie ook Totaal.tv en Mediamagazine.nl .

Klik hier voor info van Telenet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: