Home » Televisie » Staatssecretaris Dekker: geen amusement NPO

Staatssecretaris Dekker: geen amusement NPO

Categorieën

Archieven

Advertenties

De Raad voor Cultuur wil deze week het advies aan staatssecretaris Dekker geven om amusement te schrappen uit het aanbod van de NPO. Over blijft dan cultuur, nieuws, levensbeschouwing en kindertelevisie. Programma’s als Flikken Maastricht, Smeris, Lingo e.v.a. komen dan zwaar onder druk te staan, zo niet te vervallen. Commerciële omroepen zullen dan mogelijk programma’s gaan overnemen.

Maar de NPO is het totaal niet eens met dit advies van de Raad voor Cultuur. Er dreigt een flink conflict tussen het bestuur van de NPO en staatssecretaris Dekker.

Het laatste woord is hierover nog niet gezegd lijkt mij. De Publieke Omroep dient, mijns inziens, een zo breed mogelijk scala aan programma’s te brengen. Daar horen spelletjes en (Nederlandse) series toch zéker bij. Het voorstel lijkt mij een verkapte bezuinigingsmaatregel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: