Home » Digitenne » Digitenne aflopende zaak?

Digitenne aflopende zaak?

Categorieën

Archieven

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Advertenties

Het ziet er zeer naar uit dat Digitenne medio 2017 niet meer in de lucht zal zijn afgezien van de Publieke Omroep. Die hebben hun eigen vergunning voor de uitzendingen via dvb-t.

Op 31 januari 2017 loopt de licentie af die kpn heeft voor het aanbieden van de gecodeerde zenders (zie wikipedia). Enkele jaren geleden waren er ruim één miljoen huishoudens die gebruik maakten van Digitenne, momenteel nog geen 2/3 daarvan. Veel gebruikers stappen over naar het andere tv-product van kpn, interactieve televisie via glasvezel of vdsl.

Door het ontbreken van de nieuwe uitzendtechniek dvb-t2, waarmee meer sd-zenders (in betere kwaliteit dan nu) en ook hd uitgezonden kan worden stappen veel kijkers over. De investering naar t2 vergt kpn (en ook de publieke omroep) veel geld. Niet alleen dient het hele netwerk aangepast, ook alle abonnees dienen nieuwe kastjes te ‘krijgen’. En dat is voor kpn te kostbaar voor de relatief korte periode. Bovendien is nog maar de vraag of het aantal abonnees dan weer zou aantrekken.
Ook de aanpassing van het netwerk zou problemen opleveren. Elke frequentie ligt er namelijk zeker een tijdje uit en daarmee ook de betreffende zenders. Daarna zijn die alleen te krijgen met een nieuwe ontvanger. Die moeten dus ook nog eens éérst uitgezet worden naar de klanten.

Zoals het er nu uit ziet gaat vanaf februari 2017 alleen nog de P.O. via de ether uitzenden. Er is waarschijnlijk geen partij te vinden die de investering zal willen doen. Want die zullen zéker moeten investeren in de dvb-t2 techniek.

Zie ook: Totaaltv.nl en Telecompaper.com.

Zie ook bericht Telecompaper.com van 14 april 2014.

Verder: KPN wil Digitenne ook na 2017 blijven aanbieden .

Bovenstaand bericht herzien 28 april 2014 (incl. links).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: