Home » Radio » Vergunning ‘Heemstede’ naar Haarlem 105

Vergunning ‘Heemstede’ naar Haarlem 105

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Categorieën

Archieven

Advertenties

De vergunning voor uitzendingen gericht op Heemstede is door een raadsbeslissing (PDF) naar Haarlem 105 gegaan. De Haarlemse omroep zal te zijner tijd met (nieuws)uitzendingen beginnen die (ook) op Heemstede en Heemsteeds nieuws gericht zullen zijn.

In december 2012 werd duidelijk dat de toenmalige Heemsteedse omroep Branding Radio moest stoppen. Er was onvoldoende steun vanuit de gemeenschap en de gemeenteraad ontstaan. Ondanks pogingen het station nieuw leven in te blazen werd het aantal programma’s, en met name gericht op Heemsteeds nieuws, steeds minder. Medio 2012 was er geen representatieve programmering meer en besloot de raad de stekker uit de vergunning te trekken. In april 2013 zijn uiteindelijk de laatste uitzendingen gestaakt.

De Heemsteedse uitzendingen door Haarlem 105 zullen plaatsvinden vanuit de huidige locatie van Haarlem 105 aan de Jansweg in Haarlem. Er komt vooralsnog geen Heemsteedse afdeling; ook zal er geen aparte frequentie voor Heemstede komen.

Er zullen Heemsteedse berichten verschijnen via de radio (die niet in Heemstede op de kabel zit!) in Heemstede alleen via de ether FM 89.9 Mhz, via de kabelkrant (nog* niet in Heemstede te krijgen). Ook al niet in Heemstede het tv-kanaal van Haarlem 105. Het Heemsteedse nieuws via de website van Haarlem 105 is natuurlijk wel voor de Heemstedenaren te krijgen (mits in bezit van pc / internet; ik ken er nog steeds zonder).

In het plan zit dat medio 2015 Haarlem 105 TV via de Heemsteedse kabel (alleen Ziggo dus) te krijgen is.

Advertenties

2 reacties

  1. […] Op enige termijn komt Haarlem105 ook via de kabel in Heemstede. Na de beëindiging van de andere lokale omroep BrandingRTV, wees de gemeenteraad van Heemstede Haarlem105 aan voor de lokale uitzendingen. […]

  2. Love your blog!
    So do you want to follow this blog: http://www.gossipgirlnetherlands.wordpress.com THAT WOULD BE AWESOME!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: