Home » Publieke omroep » Aanvullende informatie via HbbTV

Aanvullende informatie via HbbTV

Categorieën

Archieven

Advertenties

Binnenkort start de NOS met het doorgeven van extra informatie via HbbTV bij hun televisieprogramma’s. Nu is Hbb nog voornamelijk een veredelde gemist kijken service.

Binnenkort kan met o.a. bij het journaal extra’s verwachten zoals extra filmpjes en tekst bij de onderwerpen. Zoals vanzelfsprekend is er bij tekst nog gewoon het geluid. Maar kijkt men dan een extra filmpje is het journaal even niet meer te volgen. Wie zit dáár nou op te wachten…?

Maar goed. Voor diegenen die er gebruik van zouden willen maken… HbbTV is alleen te ontvangen via Digitenne, Canal Digitaal, Kabel Veendam en CAIWAY. Je dient dan ontvangst via het tv-toestel te hebben dat via de netwerkaansluiting ook met je modem is verbonden. Met een los Digitennekastje werkt het dus niet! De overheid kan doorgifte om juridische redenen niet verplichten, zie eerder bericht.

Voor Canal digitaal zijn er ook settopboxen die, via de eigen netwerkaansluiting, HbbTV ondersteunen. Het hoeft dan dus niet eens in je tv-toestel ingebouwd te zijn.

Ben je benieuwd hoe HbbTV er nu uitziet klik dan hier. Via die link heb je het op je pc.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: