Home » Televisie » Het nieuwe RTL nieuws

Het nieuwe RTL nieuws

Categorieën

Archieven

Advertenties

Sinds gisteren wordt het rtl nieuws in een nieuw decor gepresenteerd. Nou ja, decor… Het is een behoorlijk kale ruimte met diverse enorme greenscreens en een deskje. Het vindt voornamelijk dus plaats in de techniekruimte. Wat betreft de gebruikte techniek, greenscreens, kan ik niet erg onder de indruk zijn. Vooral de presentatie van het weer vindt ik daardoor erg jaren ’90. De weerpresentator kijkt, weer, langs het scherm dat wij zien en niet naar zijn handen. Ziet er erg ouderwets uit. Het nos journaal had dat vroeger. Die gebruiken nú een modern groot touchscreen. En dat staat veel gaver, ook al omdat de presentator dan geen ‘knop’ in zijn/haar hand heeft. Als Rick Nieman naar de reporter ter plaatse ‘kijkt’ is zijn blik ook wat oneindig. Hij ziet tenslotte alleen een groen canvas. Hij hoort de reporter alleen op zijn oortje.
Verder vind ik de schuine camerapositie bij de weerpresentatie ten opzichte van het ‘scherm’ bij het weer bijzonder storend.

Ik keek al weinig naar het rtl nieuws. Ik denk dat ik maar gewoon om half acht blijf kijken waar ik sinds begin januari al naar keek. En dat is Utopia.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: