Home » Publieke omroep » NPO: Logo’s aanpassen tegen inbranden

NPO: Logo’s aanpassen tegen inbranden

Categorieën

Archieven

Advertenties

De NPO wil, gelijk met de naamswijziging van de publieke netten, de logo’s aanpassen om inbranden op plasma- en beeldbuistelevisies te voorkomen. Ook de OLED techniek is ontvankelijk voor inbranden. Op LCD/LED-televisies doet het probleem van inbranden zich niet voor.

Voorstel is om de logo’s alleen nog aan het begin en eind van een uitzending uit niet transparante (felle) kleuren te laten bestaan. Tijdens het programma zou het logo dan enigszins transparant moeten zijn. Dat zou dan het geval moeten zijn voor beide logo’s die doorgaans in beeld staan: die van de zender en die van de zendgemachtigde.

bron .

Update 16 juli.

De omroepen hebben laten weten hier niet op in te gaan. Doordat het overgrote deel van de schermen LCD is (met LED achterlicht) vinden de omroepen het niet nodig hun gekleurde logo’s voor transparante(re) in te ruilen zoals deze bijvoorbeeld op Eén en Canvas te zien zijn. (Lees meer op Totaaltv.nl )

De NPO vreest claims in de toekomst. Maar… is de tv gebruiker niet zélf verantwoordelijk? Je laat toch niet de hele avond één en dezelfde zender aan staan?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: