Home » Algemeen » HD audio via internet aanschaffen

HD audio via internet aanschaffen

Categorieën

Archieven

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Advertenties

Tegenwoordig schaft men muziek meestal aan via internet. Dat is dan in mp3 formaat. Qua geluid zelfs minder dan een CD. Desalniettemin worden er steeds minder aangeschaft. De muziekindustrie doet echter haar best om juist zo mooi mogelijk op de nemen. Met veel, heel veel, data per seconde. Om het in die mooie kwaliteit de huiskamer in de krijgen werd enkele jaren geleden de SACD op de markt gebracht. Met 5 x meer detaillering nog dan de CD. Met een goede keten, SACD-speler, versterker, speakers, weet je dan niet wat je hoort.

Nu gaat een dergelijke kwaliteit ook geleverd worden via internet. Zanger, muzikant, schrijver Neil Young is het bedrijf Ponomusic begonnen. Men ontwikkeld een (compacte) HD-audio-speler. Tevens wordt een muziekdienst opgezet die muziek voor de speler gaat leveren. Als de Ponoplayer leverbaar wordt zal deze rond €300 gaan kosten.

Muziek in HD kwaliteit is via internet al een tijdje te krijgen. Via de meeste huidige pc’s heb je daar niet zoveel aan. Daar zit zeker geen HD-audiokaart in. Die kun je wel los aanschaffen. Een bekende webshop voor HD-audio is hdtracks.com . Originele studiobanden worden gebruikt voor de HD tracks.

Bron: papieren ad 30-9-2014

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: