Home » Televisie » 25 jaar commerciële televisie in Nederland

25 jaar commerciële televisie in Nederland

Categorieën

Archieven

Advertenties

Vandaag, 2 oktober, is het 25 jaar geleden dat RTL Veronique begon met uitzenden. Enige jaren later is deze zender omgedoopt naar RTL 4. Het leek te veel op Veronica en op die naam waren en zijn andere rechthebbenden.

Vrijwel direct begon men ook met de eerste Nederlandse soap: Goede Tijden, Slechte Tijden. Hoewel de slechte tijden de overhand hebben is deze soap nog steeds ongekend populair.

Dat de zender op 2 oktober begon is overigens geen toeval. Die datum was bewust gekozen. Want op diezelfde datum in 1951 begonnen de eerste reguliere televisie-uitzendingen in Nederland. Toen nog met alleen Nederland (nu NPO) 1 en maar een paar uur per dag.

Opmerkelijk is dat ook Jan de Hoop, Loretta Schrijver en Irene Moors vandaag 25 jaar bij rtl werkzaam zijn. De laatste jaren doet hij de ochtenduitzendingen van het nieuws. Irene Moors begon 5 jaar eerder bij de NCRV.

Zie ook het bericht uit 2011: 60 jaar televisie in Nederland .

Zie ook: nos.nl . Broadcastmagazine.nl . RTLnieuws.nl .

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: