Home » IPTV KPN » Software en menu-update KPN

Software en menu-update KPN

Categorieën

Archieven

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Advertenties

Bericht laatst bewerkt: 30-10, 13:54 u.

Deze maanden voert KPN gefuseerd een update uit van haar ontvangers. Er komt een nieuwe menustructuur. Het betreft, met name, de 1963. De overige ontvangers met een harddisc (1903, 1910, 1960) zullen omgeruild (moeten) worden. Deze kunnen de nieuwe software, met o.a. begin gemist, niét aan.

Enkele bugs en hun evt. oplossingen

Inmiddels heb ik enkele bug-jes geconstateerd.
Indien Via SCART bij de instelling 16:9 het beeld niet automatisch breder, maar anamorph met zwarte zijkanten wordt getoond, kun je dat natuurlijk handmatig oplossen door met de tv-afstandsbediening het beeld op 16:9 volledig, of een overeenkomstige instelling, te zetten.

Bij “mijn gehuurde video’s” worden video’s van Videoland Unlimited niet opgeslagen. Ben je halverwege een film gestopt dan moet je hem dus weer helemaal opzoeken. Hopelijk wordt dit opgelost.
Betaalde video’s komen wel onder “mijn gehuurde video’s” te staan voor de duur van de huur.

Nu ook Begin gemist op 1963

Gebruikers van de 1963 hebben na de update ook op diverse zenders de mogelijkheid voor Begin gemist. Dan kun je een uitzending toch vanaf het begin bekijken al heb je later afgestemd. Dit werkt echter niet op alle zenders en bij de zenders waarbij het wel kan niet op alle uitzendingen!

Zenders met Begin gemist o.a.: NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 4 €, SBS6 €, RTL 8 €, TLC €, ANIMAL PLANET SD/HD, BBC ONE SD/HD, BBC TWO, BBC THREE, BBC FOUR, BBC WORLD, BBC ENTERTAINMENT, NICKELODEON SD/HD, MTV SD/HD, DISCOVERY CHANNEL HD 715 basispakket!, NPO THEMAKANALEN.

Bij zenders met het €uroteken dient betaald te worden. Meestal € 0,99 of €1,49.

TIP: als je al op een zender staat afgesteld kun je natuurlijk ook terugspoelen naar het begin. Dat is altijd gratis!

TIP 2: Ook gratis… plan een opname in van een programma waarvan je weet dat je het niet vanaf het begin kunt kijken maar wel wilt kijken. Je kunt een opname namelijk al kijken terwijl deze loopt. 😉

Eurosport2 SD

Verder zou Eurosport2 SD Engelstalig zijn. Dat is door mij niet geconstateerd. Momenteel baanwielrennen gewoon met Nederlands/Vlaams commentaar.
Eurosport2 SD in pluspakket 202 en Eurosport2 HD in HD-extra-pakket 719.

Doorspoelen in opnames

Dat kan op diverse manieren. Erg handig is het direct intoetsen van minuten/seconden1 en dan op de vooruit- of terugspoeltoets te drukken. Je kan dan meteen de ca. 7½ minuut van het reclameblok overslaan.
Ook kun je spoelen met de toetsjes << en >>. 1 x Drukken is 2x, 2x drukken is 4x, 3x drukken is 8x en zo steeds een verdubbeling tot 64x. Deze opties waren er ook in de oude software van de 1963, maar werken nu sneller.

Bij 1. De optie werkt niet meer bij opnames die nog met de HDD gemaakt zijn!

Ontvanger 1963 resetten

Ontvanger resetten werkt nu anders. Ga naar menu en naar instellingen. Druk dan 2 x op de gele toets.

Opnemen met opnemenpakket

Het is na de update niet meer mogelijk om op te nemen met de HDD. Daardoor is het ook niet meer mogelijk om herhalende opnames zelf te plannen. Maar daarvoor heeft KPN wel de mogelijkheid om “als serie” op te nemen. Dan is het dus mogelijk om bij langere afwezigheid dan de enkele dagen die de EPG geeft toch je favoriete serie op te nemen.

Automatische stand-by

Na de update is het niet meer mogelijk de ontvanger aan te laten staan. Deze gaat automatisch naar stand-by na 6 uur niet bedienen bij ‘tv’ en 12 uur bij ‘radio’. Dit is gedaan om bandbreedte, en dus ook stroom, op het kpn-netwerk te besparen. Thuis geeft het niet veel besparing. Bij aan is het verbruik ca. 6 watt en stand-by ca. 5,2 watt.
De tijd waarna de ontvanger op stand-by gaat is instelbaar tot 8 uur bij ‘televisie’ en 24 uur bij ‘radio’.

Voordelen (VIP 1963)

  • De bediening is een stuk sneller geworden van de 1963 constateer ik hier. Scheelt hier zeker een factor 4 (ipv bv 4 sec. wachten na indrukken knop, nu nog maar 1 sec.).
  • Menu is leesbaarder en mooier om te zien.
  • Je kunt 6 HD (!) opnames tegelijkertijd maken. Het opnamelampje is nu als standby-lampje in gebruik. Voorheen het standby-lampje is de ontvangstbevestiging voor de a.b. (of je tijd hebt om het allemaal weer te zien… )
    Heb er, ondanks het ontbreken van een opname-lampje, vertrouwen in dat de opname ook echt gemaakt wordt ! Er kunnen nu 6 opnames tegelijk gemaakt worden dus is er geen opname-lampje meer in gebruik !

KLIK HIER voor meer informatie omtrent de menu (en software) wijzigingen bij kpn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: