Home » Algemeen » Geen radio meer via satelliet met mpeg-2 ontvanger

Geen radio meer via satelliet met mpeg-2 ontvanger

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Categorieën

Archieven

Advertenties

Onderstaande is uitgesteld tot 6 januari, zo meldt Totaaltv die dit bevestigd kreeg van M7 Group, de beheerder van de Astra-satellieten.


De doorgifte van de Nederlandse radiozenders via de satelliet wordt met ingang van december gewijzigd. De betreffende transponder gaat van dvb-s (mpeg2) naar de dvb-s2 (mpeg4) norm. Dat betekent dat ook de Nederlandse radiozenders v.a. dat moment niet meer te krijgen zijn indien u nog van een oude ontvanger met alleen sd (mpeg2) gebruik maakt.

Ook diverse televisiezenders zullen dan alleen nog maar te krijgen zijn met een hd-ontvanger, ook als deze sd zijn. Het betreft o.m. Comedy Central, Discovery, regionale omroepen (voor zover ze nog op satelliet uitzenden),

De betreffende radiozenders zijn die van de NPO (1 t/m 6) en FunX. Verder nog enkele regionale radiozenders, Slam, radio 10, radio 538, Sky radio, classic fm, 100% nl, arrow classic rock, radio veronica. De bitrate via de nieuwe doorgifte blijft echter gelijk aan de oude.

bron.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: