Home » Algemeen » Smet op SinterklaasFEEST

Smet op SinterklaasFEEST

Categorieën

Archieven

Advertenties

Een aantal lieden vindt het nodig om het Sinterklaas feest voor kinderen, te verpesten. Ze voelen zich aangesproken door de “kleur” van, euh, zwarte Piet. Ikzelf heb nog nooit een ‘zwart’ persoon gezien, wel heel erg donkerbruin. Maar we zijn allemaal gekleurd van heel licht beige tot donkerbruin. Geen zwart dus.

Kenmerkend is wel dat er in Suriname géén wanklank te horen is over Zwarte Piet. Raar hoor. Daar wonen toch véél meer ‘donkere’ mensen dan in het koude Nederland.

Maar de mensen die beboet zijn tijdens de intocht heb ik wel een term voor. Naast alle organisatie-pieten hebben we nu dus ook de Ziele Pieten bij het Sinterklaas KINDERFEEST.

Enne, kinderen kennen geen kleur. Die maken geen onderscheid.

Tot de hele discussie überhaupt begon deed ik dat ook niet. Het liedje heeft tenslotte ook de zin “Piet zo zwart als roet”. Ik kijk nu toch anders aan tegen de ‘donkere’ medemens. En dat wíl ik helemáál niet ! Maar ja, de klagers hebben een zogenaamde “self forfilling profecy” uitgeroepen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: