Home » kabeltelevisie » Ziggo: opnieuw instellen tv ontvanger noodzakelijk

Ziggo: opnieuw instellen tv ontvanger noodzakelijk

Categorieën

Archieven

Advertenties

In 2015 zullen alle Ziggo klanten die digitale tv kijken hun decoder opnieuw moeten gaan instellen (uitleg). Dit is het gevolg van de fusie met UPC. Vooralsnog zullen de verschillen groot blijven als bv. de gebruikte ontvangers.

Overigens hoeven niet álle Ziggo klanten tegelijk de boel aan te passen. De wijzigingen zullen per regio doorgevoerd gaan worden. Men krijgt daarvan bericht per brief.

Na de wijziging heeft men ook in (“voormalig”) Ziggo(gebied) een 45 tal zenders die zonder smartcard (en dus ook zonder CI+ module) ontvangen kunnen worden. NPO 1, 2 en 3 zullen daarbij zelfs in HD kwaliteit aangeboden worden. De overige zenders zijn alleen HD te krijgen met een smartcard. Men heeft dan óók een groter zenderaanbod, zo’n 60 zenders.

Ook een deel van de radiozenders is zonder smartcard te krijgen zoals het nieuwe overzicht vermeldt. Opvallend daarbij is dat de eerste twee zenders van de bbc alleen met smartcard te krijgen zijn terwijl ze via de FM van Ziggo wel te beluisteren zijn. Enne, van de zenders waarbij aangegeven staat dat ze zonder smartcard te krijgen zijn zijn alleen de NPO zenders, zoals eerder vermeld, ook HD te zien.

De overstap naar een ongecodeerd digitaal basispakket nu ook bij Ziggo doet mij vermoeden dat men wel op weg is naar afschakeling van de analoge doorgifte van televisiezenders. Dit zou bij wijze van spreken zelfs al kunnen als de harmonisatie op het gehele Ziggonetwerk is afgerond. Ik neem echter aan dat men in zowel UPCgebied als ZIGGOgebied nog wel zeker een jaar of 2 analoog blijft aanbieden.

P.S. Kijk je momenteel het ongecodeerde pakket bij UPC dan krijg je de NPO zenders in HD via 71, 72 en 73. Via 1, 2 en 3 zijn ze SD.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: