Home » kabeltelevisie » Veranderingen bij UPC en Ziggo t.g.v. de fusie

Veranderingen bij UPC en Ziggo t.g.v. de fusie

Categorieën

Archieven

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Advertenties

De fusie tussen de twee grootste kabelnetten heeft wat gevolgen voor de klanten. Met name het zenderaanbod zal enigszins gewijzigd gaan worden. Ten eerste natuurlijk de ‘harmonisatie’. Een mooi woord voor het aansluiten van het Ziggo netwerk aan het UPC netwerk. Zodra dat voltooid is, eind maart, zal het digitale televisienetwerk van het oude Ziggo niet meer bestaan. Vanaf 1 april gaan beide bedrijven onder één naam verder. Er is gekozen voor de naam Ziggo. Vanaf dat moment is de Horizonbox van UPC ook in het “oude” Ziggo gebied mogelijk.

Op het forum van Ziggo is een topic gestart waarin helder de veranderingen en hun eventuele gevolgen uiteengezet worden.

Een voordeel van deze situatie is dat een deel van het basispakket ook ongecodeerd beschikbaar komt, zoals in UPC gebied nu al het geval is. Met een losse dvb-c ontvanger (hd of sd) zijn dan in totaal 45 tv-zenders zó te krijgen, zonder extra smartcard of Media- of Horizonbox. Dat is inclusief alle regionale zenders. En ook nog een behoorlijk aantal radiozenders. Zie het overzicht op deze weblog.

In de rechterkolom vind je onder “Fusie upc en ziggo” enkele belangrijke links. Daar vind je ook een link naar de zenderwijzigingen bij Ziggo (dus inclusief het vml UPC gebied) m.i.v. 1 april (geen grap).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: