Home » Algemeen » Programmeren via Guide Plus + werkt niet meer

Programmeren via Guide Plus + werkt niet meer

Categorieën

Archieven

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Advertenties

MEDEDELING: Onderstaande bericht is van 5/7 april 2015. Echter is nu (4 dec. 2016) bekend dat Guide Plus+ per 31 december 2016 wordt stopgezet. Zie het actuele bericht op deze site.

Update 7 april 2015 om 22:45. Eurosport heeft de problemen met Guide Plus+ opgelost. Het signaal is weer beschikbaar. Hooguit morgen zal uw gids weer voorzien zijn van programma-informatie.

Eens zal het systeem echter stopgezet worden. Of sowieso het analoge aanbod op de kabel. En vooral als Ziggo daarmee stopt heeft meteen het grootste deel van Nederland geen analoog meer, en dus ook geen Guide Plus.

Sinds Eurosport op 25 maart een aparte versie voor Nederland/Vlaanderen heeft ingevoerd, zit daar het Guide Plus + signaal niet meer in. Hierdoor wordt uw ‘gids’ in uw videorecorder of dvd/hdd-recorder met Guide Plus+ niet meer van programma-informatie voorzien. Het probleem ligt in dit geval bij Eurosport. Die zullen op de Nederlandse/Vlaamse aanvoer het Guide Plus+ signaal moeten toevoegen.

Daardoor is het alleen nog maar mogelijk handmatig tijden in te voeren voor het plannen van opnamen.

Guide Plus+ kunt u overigens alleen gebruiken, of beter kon, i.c.m. opnemen van een analoog (4:3 / letterbox) signaal. Je krijgt een mooier beeld als je opneemt v.a. je digitale ontvanger. Kies dan bij inplannen de betreffende scart-aansluiting! Want dan is het 16:9 breedbeeld wat je opneemt. Kan alleen van de zender die op dat moment aan staat op je ontvanger. Met digitale ontvangers met eigen opnamemogelijkheid kun je beter dát gebruiken want die nemen ook op in HD!

Handmatig een programma inplannen:

 • Druk op Guide Plus +
 • Selecteer met de pijltjestoetsen, bovenaan, ‘schema’.
 • Druk op ‘manueel’, de groene knop
 • volg de verdere aanwijzingen
 • pdc hoef je niet in te schakelen, dat werkt niet meer (npo is ermee gestopt)

Een klacht doorgeven over het niet meer werken van Guide Plus + kan via dit FORMULIER.

Overigens is de Nederland/Vlaanderen versie niet voor klanten van Canaldigitaal beschikbaar. Dit komt omdat die feed voor heel Europa gebruikt wordt. Dat blijft dus de UK versie, overigens wel met Nederlandstalige commentatoren.

Noot: het bedrijf achter Guide Plus, Rovi Macrovision, is in 2012 al gestopt met het aanbieden van de electronische gidsen in Noord-Amerika. In December 2010 is het gestopt in Groot Brittannië. De in mijn recorder vermelde website www.europe.guideplus.com is al uit de lucht. Op rovicorp.com vind ik ook een melding van afbouw / stopzetting van Guide Plus i.v.m. afname van analoog gebruik.

Advertenties

3 reacties

 1. C. ML schreef:

  Ongelofelijk dat analoge gebruikers noodgedwongen worden tot digitaliseren. Ik heb niets aan 72 tv zenders, onzin!

 2. C .Bouterse schreef:

  Dat is klote ik baal als een stekker , en met mij heel veel andere gebruikers van het Guide Plus sisteem .Hopelijk komt Eurosport tot inkeer .

  • petergv schreef:

   Hallo C. Bouterse.

   UPDATE 4 dec. 2016; 18:15 u. Ik zie net een persbericht dat Guide Plus+ per 31 december 2016 door de leverancier Tivo wordt beëindigd. zie ook hier.

   Het bericht m.b.t. Guide Plus is anderhalf jaar oud. Zoals u in het bericht ook hebt kunnen lezen werkt Guide Plus gewoon weer sinds 7 april 2015. Ik ben nu op een plek waar ik dat niet kan checken, maar aangezien ik via internet ook helemaal geen recente meldingen kan vinden… check uw recorder. Zet ‘m op Eurosport en dan pas standby! 😉
   Het kan overigens niet echt lang meer duren voordat het analoge signaal er helemaal uit gaat. 1 analoge zender neemt de plek in voor 3 HD zenders of 6 SD zenders. Nu UHD er ook aan komt is de ruimte op de kabel gewoon nodig voor digitale zenders.
   Ik verwacht dat medio 2018 de analoge zenders écht uitgezet gaan worden door Ziggo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: