Home » IPTV KPN » Vrijdag SBS9 HD bij KPN toegevoegd

Vrijdag SBS9 HD bij KPN toegevoegd

Categorieën

Archieven

Advertenties

Vanaf dit moment kunt u bij KPN ook SBS9 in HD bekijken. De zender zit op 720 en is te krijgen in het basispakket.

Zenderoverzicht KPN / XS4ALL, klik hier.

KPN heeft zojuist meegedeeld dat vrijdag 15 mei de zender SBS9 in HD wordt toegevoegd. Naar verwachting komt deze op nr. 720 in het basispakket.

SBS9 is met de start op 1 januari in SD bij KPN toegevoegd (38). Bij Ziggo was deze gelijk al HD. Dit was een beetje een doorn in het oog van kpn kijkers, maar ook van kpn zelf. De inzet om dit zo snel mogelijk te corrigeren heeft nu vruchten afgeworpen en is ie er vrijdag.

Update zaterdag: er gaat nog iets mis. Ook op 720 staat de SD stream. Dinsdag wordt het in samenwerking met de leverancier hersteld en komt SBS9 HD alsnog. Met DD 5,1 en Begin gemist. Zie ook hier.

Eerste publicatie:13 mei 2015. Eerste toevoeging: 16 mei. Laatste publicatie: 22 mei 17:36 u

Advertenties

2 reacties

 1. mariodings schreef:

  Vandaag voor het eerst de serie vanaf 661 NPO 1 glas (etc) gezien. Maar wat is nu her verschil met 701 NPO 1 (etc). Het lijkt wel weer helderder, of is het de nieuwe hardware die weer wat beter is.

  • petergv schreef:

   661 t/m 670 worden in een hogere bitrate uitgezonden, nml ca 14 mb/s. Dat is vrijwel gelijk aan de originele bitrate zoals de omroep die aanbiedt. De overige HD kanalen, v.a. 701, hebben een lagere bitrate (rond de 7 à 8 mb/s). Het verschil zit ‘m dan voornamelijk in bewegings(on)scherpte. De HD glas kanalen hebben ook een betere detailering en iets meer contrast inderdaad.
   De ‘gewone’ HD kanalen heeft kpn wat gedowngrade om ook verder van de centrale nog HD aan te kunnen bieden. Bij glas maakt de afstand niet uit.
   Zie ook het forum van kpn voor meer informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: