Home » Nieuws » NPO medio 2017 in HD in de ether

NPO medio 2017 in HD in de ether

Categorieën

Archieven

Advertenties

De NPO is voornemens om per 2017 in HD te gaan uitzenden via dvb-t2. Voor de NPO is geen abonnement nodig via de ether. Ongeveer de helft van de kijkers via dvb-t heeft ook een Digitenne-abonnement.
Voor KPN, die de licentie heeft voor de overige zenders, is het een kostbare zaak om te switchen naar het nieuwe dvb-t2 systeem, wat HD uitzendingen mogelijk maakt. Ook is het dan mogelijk meer zenders SD door te geven in een betere kwaliteit dan de huidige. Maar voor KPN zou het dus kostbaar worden. Zeker voor kijkers met een losse ontvanger die KPN verhuurt. Behalve ombouw van de zenders moeten al die kastjes dan vervangen. Dat gaat miljoenen kosten.

TV’s met een ingebouwde ontvanger, waarin een CI+ module wordt gebruikt, zijn al voorzien van een dvb-t2 ontvanger. Zonder module kun je daarmee alleen kijken, en luisteren, naar de zenders van de NPO. V.a. 2017 dus meer dan waarschijnlijk in HD.

Zowel voor de NPO als voor KPN (Digitenne) is het wachten op een beslissing voor verlenging van de vergunning.

Bron: broadcastmagazine .

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: