Home » Algemeen » Zendmast radio 5 neergehaald

Zendmast radio 5 neergehaald

Categorieën

Archieven

Advertenties

In Lopik is de bijna 200 meter hoge zendmast voor AM neergehaald. De laatste jaren zat alleen radio 5 nog op de AM. De andere zenders NPO radio 1, 2 en 3 zitten al jaren niet meer op AM, sinds FM in de lucht is.

Radio 5 is niet via FM in de lucht. Maar tegenwoordig wel via DAB+; er is dus een alternatief om op een portable te luisteren. Verder zit Radio 5 ook op kabel (FM en digitaal), Satelliet, Digitenne (geen abonnement nodig), IPTV, internet (o.a. via de site npo.nl, radio5.nl, nederland.fm e.a.), via Smart televisie app NPO, en via hbbtv.

Door al deze alterntieven besloot de NPO de laatste dure AM zender uit te schakelen. Sinds 1 september was ie niet meer in de lucht. De zender kostte alleen al aan stroom € 100.000 per jaar.

Voor beelden van het neerhalen van de mast zie nos.nl .

Advertenties

1 reactie

  1. KeesYagi schreef:

    Dit was toen al niet meer de mast voor radio5 / 747kHz , die stond (toen nog) in de flevopolder.,
    Deze mast is de laatste jaren wel gebruikt als uitwijk voor de 747 bij onderhoud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: