Home » Algemeen » Videotheek Videoland Heemstede definitief dicht?

Videotheek Videoland Heemstede definitief dicht?

Categorieën

Archieven

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Advertenties

Het ziet er naar uit dat de laatste videotheek in de regio Haarlem, Heemstede, Zandvoort etc. definitief haar deuren heeft gesloten. Sinds 1 januari is Videoland Heemstede aan de Binnenweg in Heemstede opgeheven. Het filiaal was op 14 april 1984 geopend. Er kwamen minder klanten door het digitaal huren via de provider, het gebruik van Netflix en Videoland.com, en last but not least illegaal downloaden.

Nu ook de gemeente definitief het aanbod van eigenaar Losekoot voor een ‘minivideotheek’ bij de bibliotheek heeft afgewezen ziet het er somber uit voor een doorstart. Overigens hoop ik zelf dat die er wel komt, want anders komt de 4 wekelijkse filmmiddag in een plaatselijk seniorencomplex in problemen. Dat moet met dvd’s en de collectie filmhuis van Videoland Heemstede hadden we nog lang niet allemaal gehad.

De bibliotheek Z-Kennemerland biedt zelf alleen dvd in de genre’s muziek, jeugdfilm en documentaire. Behalve de laatste allemaal niet voor een seniorencomplex geschikt. En je kunt ook niet alleen maar documentaires gaan draaien…

Zie ook het bericht van Haarlems Dagblad/Dichtbij.nl .

Er zijn nu minder dan 200 videotheken in Nederland tegen nog 1267 in 2003.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: