Home » DVD en Bluray » 3D uit de gratie (update)

3D uit de gratie (update)

Categorieën

Archieven

Advertenties

[bericht geactualiseerd 15 februari 2016, persoonlijk 15 februari 2016]

Bij de twee grootste fabrikanten van beeldschermen, Samsung en LG, is 3D uit de gratie. Ze zullen in de nabije toekomst ook geen schermen meer maken die 3D ondersteunen. Daardoor worden de poten onder 3D weggehaald in de toch al tanende markt van Bluray 3D discs.

Samsung stopt dit jaar al met de productie van schermen die 3D ondersteunen. LG blijft nog wel 3D aanbieden, maar lang niet meer in alle modellen.

En daar zit gelijk ook weer het probleem, er is te weinig content. Het is alleen beschikbaar via Bluray 3D discs en die zijn niet voor het oprapen. Bovendien zijn de vaak enkele Euro’s duurder dan de gewone Bluray versie.

(ontleend aan TotaalTV)

Op persoonlijke titel. Wel jammer. Heb inmiddels een aardige 3D collectie die ik dus in de toekomst, op een nieuwe tv, waarschijnlijk niet meer zodanig kan vertonen. Wel nog standaard 2D, maar dat is met diverse titels toch minder mooi.
Dacht dat dit wel door zou lopen naar brilloze 3D. Maar het gaat er dus helemaal uit. Ik ga er toch nog één kopen, The Walk, en daarna worden het met pijn in mijn hart toch 2D versies.

Advertenties

1 reactie

  1. […] eerder al Samsung en LG aankondigden (zie hier) te stoppen met de productie van 3D schermen maakt Sony ze m.i.v. dit jaar ook niet meer. Hiermee […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: