Home » Nieuws » Lokale omroep wordt streekomroep

Lokale omroep wordt streekomroep

Advertenties

Categorieën

Archieven

Op een informatiebijeenkomst over de toekomst van de lokale omroep in Nederland is door OLON en NLPO bekend gemaakt dat lokale omroep omgetornd dient te worden naar streekomroep. Dit betekent onder andere dat lokale omroepen moeten gaan fuseren naar grotere streekomroepen.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de NLPO 5 jaar de tijd gegeven voor deze ‘ombouw’.

Het huidige aantal van 260 lokale omroepen wordt dan heringedeeld naar 50 tot 80 streekomroepen. Er zijn bij de Publieke Omroep 3 lagen: lokaal (dat wordt streek), regionaal (omroepen per provincie) en landelijk.

Bron.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: