Home » Algemeen » Datum waarop VRT teletekst stopt bekend

Datum waarop VRT teletekst stopt bekend

Categorieën

Archieven

Advertenties

Eerder meldden wij u al dat de VRT ging stoppen met teletekst. De datum waarop was echter nog niet bekend. Inmiddels is dat wel zo.

VRT zal de teletekst tot en met 31 mei actualiseren, daarna niet meer. Na verloop van tijd zal teletekst helemaal niet meer beschikbaar zijn. Wel gaat men door met de ondertitelservice 888.

De eerste grote omroep in Europa die stopte met teletekst was n.b. de BBC. Zij hadden teletekst in eerste instantie ontwikkeld voor live ondertiteling voor mensen met een visuele handicap. Inmiddels heeft de BBC sinds juli 2009 geen informatie via teletekst meer; alleen nog de ondertiteling via 888.

In Nederland zijn TV Noord holland en AT 5 inmiddels ook met teletekst gestopt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: