Home » Algemeen » Instellen digitale ontvanger op ongecodeerde pakket oud-UPC gebied/oud-Ziggo gebied

Instellen digitale ontvanger op ongecodeerde pakket oud-UPC gebied/oud-Ziggo gebied

Advertenties

Categorieën

Archieven

Aangezien ik de laatste tijd wel héél vaak op beide fora voor Ziggo (hier en hier) de verkeerde netwerkfrequentie voor oud-UPC gebied vermeld zie, dit bericht. Ook de helpdesk van Ziggo maakt deze fout veel, zo heb ik ook zelf ondervonden.

In oud UPC gebied kunt u een losse digitale ontvanger alleen gebruiken i.c.m. het ongecodeerde “KabelTV”-pakket. (tv- en radiozenders)
In oud-UPC gebied gebruikt u een andere frequentie én symbolrate! Ook de netwerkcode voor álle zenders is anders in oud-UPC gebied.

Zie onderstaand of klik hier om de juiste instellingen te vinden via je postcode indien je niet weet of je in oud-Ziggo of oud-UPC gebied zit.

Een televisietoestel vraagt ook nog om land (Nederland 😉 ) en stel ook in op Kabel (DVB-C).

Gebruik dan de volgende instellingen in oud-UPC gebied:
Netwerk: UPC (!)
Netwerkcode* ongecodeerd: 4444 (alle zenders klik hier)
> alle zenders zijn alleen te krijgen met module en smartcard voor UPC gebied <
Frequentie*: 164.00
Symbol rate: 6900
Modulatie: 64 QAM

In oud-Ziggo gebied gebruik je deze instellingen:
Netwerk: Ziggo
Netwerkcode* ongecodeerd: 4444 (alle zenders: 5555)
Frequentie*: 474.00
Symbol rate: 6875
Modulatie: 64 QAM

*Afhankelijk van je ontvanger kan het nodig zijn bij de freq. er een extra 0 achter te zetten en/of bij de netwerkcode een extra 0 ervoor.

Reactie geven

Advertenties

6 reacties

 1. G.C. schreef:

  Ik ben hevig teleurgesteld dat BRAVA niet meer in het Pluspakket zit. Kan het niet terug komen? Bij wie kan ik BRAVA wel ontvangen? Anders heb ik geen enkel belang bij het pluspakket en wil ik het opzeggen.

  • petergv schreef:

   Hmm G.C. Waar je nu gereageerd hebt gaat niet over KPN, maar over instellen op de zenders bij Ziggo.

   Afgezien van dat:

   Het Pluspakket van KPN kun je gewoon uitzetten via je ontvanger. Of via MijnKPN. Dat scheelt je € 10 per maand. Heb je het gratis via “Compleet” dan kun je switchen naar Fox eredivisie. Of gewoon aan laten staan. Via “Compleet” is het gratis.

   Voor het kijken naar klassiek zijn er ook alternatieven bij KPN!

   Niet zo heel veel providers hebben Brava nog i.v.m. de hoge inkoopsprijs.

   Via DSL / glasvezel kan ik het vinden bij T-mobile met de Europese versie. En Solcon. Overigens is Solcon onlangs overgenomen door KPN. Dus zodra daar de overeenkomst afloopt zal KPN die niet verlengen lijkt me zo.

   En via de kabel heeft Ziggo ‘m nog; de NL versie. Indien je in Ziggo gebied zit. Check bij een andere kabelaar even het zenderoverzicht via hun website.

   Sommige providers leveren alleen via glas. Aangezien dat lang niet overal is heb ik die niet vermeld.

   TIP: zit je in het gebied van Ziggo dan kun je proberen of er nog signaal op staat door je smart-tv op de coax van hen aan te sluiten. Gebruik bovenstaande instellingen. Indien er signaal op staat heb je via die weg ook Brava zonder abo bij Ziggo. Kan. nr. 607.

 2. Els De Roover schreef:

  Hoe werkt het dan in België?

 3. hldonker schreef:

  Ik heb mijn Humax 5050 decoder meegenomen van een oud Ziggo gebied naar een oud UPC gebied in de regio Apeldoorn. In de decoder zit mij Ziggo smartcard die ik thuis gebruik. Decoder doet het prima en geeft gewoon alle zenders door die ik thuis ook heb dus niet alleen NPO in hd. Enige tijd geleden kreeg ik een mail van Ziggo dat ik een maand lang gratis het plus pakket kon kijken na die maand stopt de proefperiode vanzelf. Ook deze zenders kan ik in het “vreemde” gebied gewoon ontvangen. Dus de stelling dat een Humax decoder alleen het basispakket kan weergeven klopt dus niet.

  • petergv schreef:

   Je hebt gelijk. Een Ziggo smartcard werkt ook in oud UPC gebied. Echter,… dit verhaal betreft het als je een losse decoder koopt in een winkel (bv Mediamarkt, Marktplaats). Je krijgt nml geen losse smartcard van Ziggo voor dat apparaat. Dan zul je het ongecodeerde pakket moeten gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: