Home » IPTV KPN » Pilot KPN: 1000 klanten kijken EK in 4K

Pilot KPN: 1000 klanten kijken EK in 4K

Categorieën

Archieven

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Advertenties

KPN is vandaag gestart met de pilot waarbij 1000 geselecteerde klanten naar, op dit moment, twee 4K kanalen kunnen kijken.

Hierbij is het mogelijk voor deze klanten om de halve finales en de finale van het EK in 4K kwaliteit te kijken, zoals deze site al eerder vermeldde. Daarvoor wordt momenteel Sporza 4K doorgegeven. Na het EK zal de zender Xite 4K worden doorgegeven.

Het andere 4K kanaal momenteel is Funbox. Deze zender biedt een variëteit aan 4k content aan. Dit omvat o.a. sport, documentaires en tv-series.

4K (ook UHD) heeft een 4 x hogere resolutie dan HD (ook 2K). De 4K slaat op het feit dat er, bijna, 4000 vertikale beeldpunten per horizontale beeldlijn zijn. Bij HD zijn dat er bijna 2000. Ook in de hoogte, horizontaal, is er een verdubbeling (2160). Vandaar 4 x hogere resolutie. Ook is de kleurdetaillering nog beter dan bij HD.

Als de pilot slaagt wil KPN dit gaan aanbieden aan hun klanten. De minimale bandbreedte waarbij het wordt aangeboden is 84 MB. Die snelheid hoeft niet in je abonnement te zitten; deze moet wel op je lijn mogelijk zijn. Bij glas zal dat geen punt zijn. Er is een ruime marge genomen om voldoende snel internet te hebben bij het kijken naar 2 UHD streams.

Helaas ondersteunt de Netflix app nog geen UHD.

Nog twee aardige weetjes:

  • De 4K UHD streams van KPN zijn ca. 25 Mbit
  • De afst.bed. werkt via bluetooth met de tv-ontvanger. Middels het menu stel je het merk TV in, waarna de combi ervoor zorgt dat de afst.bed. weer juist (met IR) ingesteld wordt voor je televisiemerk.

Persbericht KPN.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: