Home » Nieuws » ACM stelt onderzoek in naar eisen Fox Sports

ACM stelt onderzoek in naar eisen Fox Sports

Categorieën

Archieven

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Advertenties

Bericht aangepast 28-7, zie 4de alinea!

De Autoriteit Consument & Markt gaat een onderzoek instellen naar de contracteisen van Fox Sports. Diverse providers hebben hierover een klacht ingediend bij de ACM. De KPN is zelfs ook naar de rechter gestapt vanwege de “chantage” van Fox Sports.

Fox Sports eist namelijk dat het eerste kanaal in het basispakket beschikbaar komt. De zender wil hiervoor €2 (ex BTW) per abonnee (bron). Deze kosten moeten door de providers worden doorberekend naar de klant om niet zelf bijkans failliet te gaan. De providers zijn het echter niet eens met deze gedwongen verhoging van hun basis tv tarief. Voor een zender die een hoop kijkers (zeker 80%) niet wil hebben. Men vreest opzeggingen hoewel overstappen dan niet veel zin heeft omdat Fox deze eis bij alle providers waar een nieuw contract moet worden afgesloten neerlegt. Zowel IPTV providers als kabelbedrijven.

ACM is m.n. ook benieuwd naar de scheve concurrentiepositie die providers met het nieuwe contract hebben t.o.v. providers waar nog het oude geldt zonder F.S. 1 voor €2,50* in het basispakket. Overigens is het ook zo dat bij dié providers, zoals Ziggo, het F.S. totaalpakket €25 is en blijft. Bij het nieuwe contract zou dat €12,50 gaan kosten. Met het verplichte kanaal in de basis erbij komt dat dan op €15 voor 6 F.S. kanalen. In het nieuwe contract is er ook geen onderscheid meer in “eredivisie” en “internationaal”. Dat zijn dan geen gescheiden pakketten meer.

Fox Sports zelf zegt dat het eerste kanaal in het basispakket geen must is. Maar daarbij stellen ze wel een vreemde eis: ze willen van de providers wél €2 (ex BTW) per “potentiële” klant hebben (bron). Wat er op neer komt dat dat financieel feitelijk hetzelfde is als de mogelijkheid waarbij F.S. 1 eredivisie in het basispakket komt voor dat geld. Dit is een bizarre keuze die geen keuze is. Want zonder extra kanaal in het basispakket zullen klanten al helemaal steigeren tegen een verhoging van €2,50 (incl. BTW en afgerond*). Dit is de reden dat meerderen geklaagt hebben bij de ACM en KPN zich tot de rechter heeft gewend.

*€2.00 is met btw eigenlijk €2,42.

Vodafone is met hangende pootjes wel akkoord gegaan. Het bedrijf loopt op hun site te “pronken” met de belangrijkste eredivisewedstrijden in het basispakket. Maar of dát nou zo verstandig is… op hun forum verschenen binnen no time diverse klachten.

Zie ook het (pers)bericht van de ACM.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: