Home » Algemeen » Waarom Ziggo niet mee gaat in de prijzen voor Fox Sports

Waarom Ziggo niet mee gaat in de prijzen voor Fox Sports

Categorieën

Archieven

Advertenties

Is eigenlijk heel eenvoudig. Ziggo draagt af per Fox Sports-abonnement; dit zal m.i. € 10 zijn. Ze mogen zelf de prijs bepalen maar onder dat bedrag, dat inclusief BTW € 12,10 is, kunnen ze niet, omdat ze dan zelf moeten bijleggen. En dat doen ze natuurlijk niet.

KPN en anderen die een nieuw contract met Fox Sports hebben moeten een vast bedrag per aansluiting afdragen. Hierdoor maakt het niet uit, voor de afdracht, hoeveel abonnees op Fox Sports er zijn. Hiervan mag KPN zelf de prijs bepalen. Ze zullen een overweging tussen prijs en afname gemaakt hebben en aldus op deze € 7,50 voor “eredivisie” en € 15,00 voor het complete pakket uitgekomen zijn. De uiteindelijke bedoeling voor KPN is dus om minstens voldoende Fox Sports pakketten te hebben om het totaalbedrag aan Fox Sports af te dragen zonder verlies.

Vodafone heeft er, als enige, voor gekozen het afdrachtbedrag ten laste van ál hun abonnees te doen. Die krijgen daar 1 kanaal voor terug. De overige kanalen kunnen ze als één pakket afnemen voor, nog eens, € 12,50.

Het verhaal “KPN bewijst het gelijk van Fox Sports” op TotaalTV is door de totaal verschillende financiële afspraken wat mij betreft volkomen uit de lucht gegrepen. Ik zal er derhalve ook verder niet naar linken, maar u staat vrij het zelf op te zoeken.

Fox Sports en de basiszender Fox worden geëxploiteerd door E.M.M. (= de eredivisie).


1 reactie

  1. pietboon schreef:

    Ook KPN legt hier op toe. Ze moeten bij 20% van hun klanten een abonnement slijten om uit de kosten te komen. Dat lukt nog niet dus kost het meer dan het oplevert. Ook Ziggo kan tegen kostprijs leveren om abonnees vast te houden. Nog meer abonnees verliezen zou investeringen in Ziggo Sport kanaal 14 teniet doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: