Home » Algemeen » Tekort 06 nummers dreigt door verkeerd gebruik door providers

Tekort 06 nummers dreigt door verkeerd gebruik door providers

Categorieën

Archieven

Advertenties

Er dreigt een tekort aan 06 nummers. Dit komt omdat providers deze nummers ook uitgeven voor mobiel dataverkeer. Denk hierbij aan tablets en andere mobiele datatoepassingen, ondergrondse vuilcontainers, verwarmingssystemen, alarmsystemen, mobiele pin etc.

Het is sinds 2014 echter niet meer toegestaan hier 06 nummers voor te gebruiken. Dit mogen alleen nog de 097 mobiele datanummers zijn. Voor mobiele dataverbindingen, zonder spraakverkeer dus, mogen alleen nog de 097-nummers gebruikt worden. Toepassingen zoals vermeld in eerste alinea dienen nu voorzien te worden van simkaarten met 097 nummers, ook als ze nu 06 nummers hebben.

De ACM gaat nu echter strenger de hand houden aan het juiste gebruik van 06 en 097 nummers.

097 Nummers kunnen niet gebruikt worden voor mobiele telefonie. Deze zijn namelijk alleen gekoppeld aan het eigen netwerk. Hierdoor kun je, als je ermee belt, heel veel nummers niet bereiken en zij jou niet. Voor dataverkeer is dat echter geen probleem.
(Bron)

Zie ook:
097 Nummers niet bedoeld voor de smartphone.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: