Home » Algemeen » Neem ook internetmogelijkheden mee bij keuze nieuwe woning

Neem ook internetmogelijkheden mee bij keuze nieuwe woning

Categorieën

Archieven

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Advertenties

Ik kom het regelmatig tegen op fora: mensen die geïrriteerd zijn omdat ze hun ‘eigen’ provider niet mee kunnen nemen naar hun nieuwe adres. Vaak omdat ze verhuizen naar een woonplaats met glasvezel van CIF i.p.v. Reggefiber. En heel vaak is de snelheid over koper dan ook laag.

Via glas van CIF kunt u alleen Caiway, Solcon of Fiber nemen. Over coax in dezelfde gebieden alleen Caiway. Over koper natuurlijk ook anderen, maar de snelheid is vaak een struikelblok. (check hier de mogelijke snelheid voor koper of Reggefiber op uw postcode)

Soms is er, vaak in buitengebied, zelfs alleen maar het koperdraadje van KPN aanwezig. De snelheid is dan vaak maar 2 tot 6 Mb/s. V.a. 5 kan er tv (sd-kwaliteit 1 ontvanger) geleverd, maar dat houdt ook niet over. Zeker niet als er tegelijk tv gekeken wordt. Tieners hebben vaak aardig wat bandbreedte nodig, ook i.v.m. schoolwerk. Dan is ‘buitengebied’ helemaal niet handig.
KPN en T-Mobile bieden wel “4G voor in huis” aan maar dat is prijzig. Bovendien per maand ‘beperkt’ bandbreedte gebruik.

Voor televisie in buitengebied kun je vaak alleen maar Digitenne (beperkte kwaliteit en mogelijkheden) of Canal Digitaal nemen.

Neem dus in de overweging van uw nieuwe woning ook internet en televisiemogelijkheden mee.

keywords: verhuizen, verhuizing, televisie, buitengebied, snelheid internet

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: