Home » Algemeen » Guide Plus+ programmeren stopt ermee

Guide Plus+ programmeren stopt ermee

Categorieën

Archieven

Vermeldingen verwijderd

2 mei 2018: Op verzoek is er op deze site een bericht en vermeldingen verwijderd. M.b.t. telefonie.

In de site zijn alle vermeldingen van de gewenste termen verwijderd inclusief de context.

Advertenties

De maker van de electronische programmagids voor analoge tv heeft aangekondigd dat de gids er na dit jaar mee stopt. Na 31 december 2016 kunt u uw DVD/HDD-recorder niet meer programmeren met het Guide Plus+ systeem. Zie ook de website van Tivo/Guide Plus+. De gids voor analoge ontvangst wordt gedistribueerd via het tv-signaal van Eurosport. Hier heeft Eurosport zélf geen invloed op.

Dat Guide Plus+ gaat stoppen heeft ongetwijfeld te maken met de afname van het aantal analoge kijkers. In Nederland kijken nog slechts zo’n 750.000 mensen analoog op het hoofdtoestel. Een deel daarvan gebruikt een DVD recorder met Guide Plus. Deze gids wordt gratis aangeboden aan de gebruikers, maar is natuurlijk niet gratis om te maken.

Van af 1 januari 2017 kunt u uw DVD/HDD-recorder (Philips, Sony, Panasonic, Pioneer) alleen nog programmeren door de zender, start- en stoptijd handmatig in te voeren (zie uitleg onder). Dat is gelukkig ook mogelijk onder de Guide Plus+ knop.

Handmatig een programma inplannen:

 • Druk op Guide Plus +
 • Selecteer met de pijltjestoetsen, bovenaan, ‘schema’.
 • Druk op ‘manueel’, de groene knop
 • volg de verdere aanwijzingen
 • pdc hoef je niet in te schakelen, dat werkt niet meer (npo is ermee gestopt)

In 2015 kondigde ik al aan dat het systeem er “eens” mee zou ophouden. Er zijn tenslotte steeds minder huishoudens die alleen nog analoge tv hebben. Zeker op het hoofdtoestel. Via digitale televisie is een vergelijkbaar systeem beschikbaar. Dat wordt EPG genoemd. Dat blijft natuurlijk gewoon bestaan.

Zie ook MediaMagazine.nl.

Advertenties

4 reacties

 1. Els De Roover schreef:

  Ja ik ontdek nu pas dat guide systeem niet meer werkt,ik probeerde te programeren langs de andere weg zoals in de gebruiksaanwijzing stond hopelijk lukt het opnemen nog,waarom altijd weer nieuw toestel kopen?

 2. Yvonne Broeken schreef:

  Is wel heel jammer dat Guide Plus niet meer werkt nu kan mijn negentig jarige vader geen tv programma’s meer opnemen en dat is eigenlijk het enige nog wat hij heeft. En expedia box kan ook niet geplaatst worden wan hij heeft geen eigen telefoonlijn want die loopt via de centrale van het verzorgingshuis.

 3. […] Guide Plus+ programmeren stopt ermee 4 december 2016 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: