Home » DAB+ » Noorwegen haalt dit jaar FM uit de lucht

Noorwegen haalt dit jaar FM uit de lucht

Categorieën

Archieven

Advertenties

Noorwegen gaat dit jaar de FM frequenties uit de lucht halen. Eind dit jaar zijn in het hele land alleen nog de DAB+ zenders in de lucht. Critici in het land vinden de uitschakeling te vroeg. Er rijden nog zo’n 2 miljoen auto’s in het land die alleen een FM radio hebben. Men is bang dat belangrijke (verkeers)informatie gemist wordt.Ook hebben veel mensen thuis nog geen DAB+ radio.

In Nederland wordt ook uitgezonden via DAB+. Het overgangsjaar 2023 is genoemd, maar daar wordt inmiddels ook al weer aan getwijfeld. De uitschakeling van FM komt misschien nog later dan dat jaar. Het is echter wel een kip/ei situatie. Zolang de FM zonder eindmoment in de lucht blijft zullen veel mensen geen “haast” maken om DAB+ radio-apparatuur te kopen. Een mono-ontvangertje is al voor zo’n € 40 te krijgen. Stereo van af € 90.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

%d bloggers liken dit: